У різних регіонах Росії продовжують виявляти масові поховання людей, які могли воювати на території України у складі ПВК "Вагнер". Так, щоб не виплачувати "гробові", що загинули з ПВК "Вагнер", навіть за наявності близьких родичів, ховають дуже часто "не за пропискою" і без сповіщення рідних. На даний момент журналістам відомо про сім таких цвинтарів і один з них під Іркутськом.

Так, під Іркутськом з'явилася окрема ділянка, на якій розташовані могили з однаковими хрестами та вінками з емблемою, схожою на емблему ПВК "Вагнер".

Місцеві жителі кажуть, що на одній із ділянок Олександрівського цвинтаря розташовано щонайменше 40 могил із червоно-чорно-жовтими вінками.

Могили найманців ПВК Вагнер

Журналісти з'ясували, що ділянку лісу неподалік цвинтаря розчистили під поховання у вересні – жовтні 2022 року.

Популярні новини зараз

Нарешті дочекалися: українці зможуть отримувати доступні квартири за новою програмою

Доведеться одразу віддати майже 8 тисяч: українських водіїв почали масово штрафувати у Польщі

За таку віддадуть дві іномарки: як виглядав перший ЗАЗ, про який мало хто знав

Лукашенко обізвав Україну дивним словом і запропонував Заходу оголосити "нічию" з Росією

Показати ще

Серед похованих на цьому цвинтарі найманців лише 20 людей народилися або жили в Іркутській області, а решта або в Забайкаллі (17 осіб), або в Бурятії (11), з'ясували журналісти. 43 загиблих були ув'язненими у віці від 20 до 62 років: 17 з них були засуджені за звинуваченням у вбивствах, решта – у справах про крадіжки та наркотики. Судимість десяти журналістам Рос ЗМІ підтвердити не вдалося.

До речі, кілька сімей, із якими журналістам вдалося зв'язатися після відвідин Олександрівського цвинтаря, не знали, що їхні рідні загинули на війні.

Інше поховання загиблих на війні в Україні на Олександрівському цвинтарі налічує 13 могил, щонайменше десять із них – жителі Іркутської області. Стало відомо, що троє похованих у цій частині Олександрівського цвинтаря – добровольці, двоє – мобілізовані, ще один – контрактник. Усі вони загинули в період із грудня 2022 року до березня 2023-го.

Зазначимо, що на цьому ж Олександрівському цвинтарі спочивають солдати з 1439 полку, які раніше записували відеозвернення Путіну. У ньому військові скаржилися, що на фронті вони перебувають без підготовки та їх на захищені рубежі супротивника відправляють, як "на забій".

Читайте також:

Справжній герой: мешканець Харківщини "поламав" російських окупантів, які зайшли до його будинку

Путіна загнано в кут: у Росії всіх таксистів і маршрутників відправлять воювати проти ЗСУ

Такого навіть у фільмах не покажуть: під Києвом двоє людей одночасно потрапили під різні потяги