Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій закликає мешканців деокупованих територій під час Великодніх свят уникати відвідування цвинтарів через мінну небезпеку.

Докладніше про це інформує УНІАН.

Переконливе прохання було надіслано мешканцям Київщини, Житомирщини, Херсонщини, Харківщини, Миколаївщини, Запоріжжя, Донецької, Сумської та Чернігівської областей.

У міністерстві нагадують, що хоча багато територій вже було звільнено, вони досі можуть бути заміновані. Тому Великодні свята, коли традиційно відвідують цвинтарі та могили предків, можуть стати ризиком для здоров'я та життя.

"Мінреінтеграції закликає жителів ДОТ бути дуже уважними та обережними під час Великодніх свят. Цього року відмовитися від традиційного відвідування цвинтарів та інших неперевірених саперами територій. Не відвідувати ліси, поля, береги водойм, не з'їжджати та не виходити на узбіччі доріг, де йшли і перебував ворог", - сказано в повідомленні.

Таке попередження від міністерства є необхідною дією для захисту мешканців від мінної небезпеки на деокупованих територіях.

Популярні новини зараз

Нарешті дочекалися: українці зможуть отримувати доступні квартири за новою програмою

Доведеться одразу віддати майже 8 тисяч: українських водіїв почали масово штрафувати у Польщі

Білі чи коричневі: які яйця найкраще фарбувати на Великдень та що потрібно знати

Вудка гнутиметься від улову: на що треба ловити коропа, щоб він клював як божевільний

Показати ще

Читайте також: