Мало хто знає, але половина Бурятії – професійні військові, адже іншої роботи у регіоні немає. Ось і не дивно, що після свідчень про причетність до трагедії у Бучі солдатів із Бурятії ніхто й не засумнівався. Більше того, навіть папа римський Франциск, говорячи про війну в Україні, назвав саме бурятів нарівні з чеченцями "найжорстокішою частиною російських військ в Україні". І хоч пізніше Ватикан вибачився за цей вислів, але факт залишається фактом: саме Бурятія стала одним із негласних символів війни з Україною. А ще дивно те, що "коефіцієнт смертності", що загинули на війні в Україні, бурятів приблизно в шість разів вищий, ніж деінде, але цей народ свого лідера Володимира Путіна вважає практично богом.

Так, стало відомо, що сьогодні, 14 квітня, в Улан-Уде проходить міжнародний турнір з бурятської боротьби бухе барілдаан на честь богині Білої Тари. Саме ця богиня у буддизмі вважається покровителькою вищих ієрархів Росії. Тому змагання традиційно проводяться за здоров'я та благополуччя глави Росії Володимира Путіна.

Відомо, що участь у змаганнях беруть близько 700 спортсменів із Бурятії, Забайкальського краю, Іркутської області та Монголії. Це юнаки 2006 року народження та молодші у вагових категоріях: 30 кг, 35 кг, 40 кг, 45 кг, 50 кг, 55 кг, 60 кг, 65 кг, понад 65 кг та чоловіки у вагових категоріях 63 кг, до 75 кг та понад 75 кг.

Перед початком турніру священнослужителі вже провели спеціальний молебень на честь президента Путіна.

Ці змагання проводяться з 2007 року під егідою Буддійської традиційної Сангхі Росії, за підтримки уряду Бурятії.

Популярні новини зараз

Капуста і навіть кава: як незвичайно та красиво пофарбувати яйця на Великдень

Це дуже небезпечний знак: кити почали сотнями викидатися на берег, такого ще не було

Білі чи коричневі: які яйця найкраще фарбувати на Великдень та що потрібно знати

Вудка гнутиметься від улову: на що треба ловити коропа, щоб він клював як божевільний

Показати ще

Нагадаємо, що для бурятів практика впливу на щось через парфуми не новинка. Так, у березні 2023 року буряти за допомогою "духів" хотіли прискорити окупацію України. Місцеві шамани вперше за 800 років провели "таємний обряд", щоби російські окупанти змогли захопити Україну. Буряти побачили "темні часи" через поразку окупаційної армії на фронті.

Читайте також:

Крим буде звільнено ще до приходу осені: з'явилися хороші прогнози

Термінова заява бойового друга Путіна: мети "спецоперації" досягнуто, настав час йти з України

Перекіс мозку: Джигурда розповів, як міг стати президентом України

Переворот у Кремлі: найближчі люди Путіна раптово повстали проти нього