У найближчому майбутньому українці не зможуть виходити на пенсію в 60 років

Українцям з кожним роком стає все складніше вийти на заслужений відпочинок. Нещодавно в Раду внесли проєкт закону, яким пропонується підвищити пенсійний вік українців. Експерти вважають що такий крок цілком логічним і відзначають, що по такому шляху пішли багато країн ЄС. Так, коли українці зможуть виходити на заслужений відпочинок, повідомляє портал obozrevatel.
На сьогоднішній день пенсійний вік для чоловіків і жінок становить 60 років. Але у Верховній Раді пропонують підняти цю планку ще на один рік. При цьому підвищення відбуватимуться протягом 12 років: щорічно на 1 місяць. Однак на ділі багато українців не зможуть вийти на пенсію відразу ж по досягненню пенсійного віку, оскільки їм може не вистачити стажу. Експерти відзначають, що вже в 2027 році близько половини українців не зможуть вийти на заслужений відпочинок в 60 років.
Так, вже у 2022 році вийти на пенсію в 60 років зможуть лише ті, хто має від 29 років стажу. У 63 роки на пенсію можуть розраховувати люди, які мають від 19 до 29 років стажу, а в 65 років - від 15 до 19 років стажу. При цьому вимоги по стажу будуть щорічно підвищуватися на 12 місяців аж до 2028 року, коли для виходу на пенсію в 60 років буде потрібно не менше 35 років стажу. Тому велика частина українців буде продовжувати працювати і за фактом зможе вийти на пенсію тільки через кілька рік.
На думку експертів підвищення пенсійного віку в Україні неминуче. В першу чергу через те, що з часом внески працюючих українців перестануть покривати пенсії. Також варто відзначити, що пенсійний вік в Україні один з найнижчих серед європейських країн.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українським пенсіонерам підказали, як збільшити свої виплати.

Також наш портал інформував, що працюючих українців хочуть змусити самостійно накопичувати на пенсії.

Нагадаємо, що у Пенсійному фонді підказали важливу інструкцію щодо підтвердження трудового стажу.