У ЄС прийняли рішення про те, щоб послабити вимоги до іноземних туристів

Наближається літо, період, який є найприбутковішим для туристичної галузі. У зв'язку з цим у вівторок, 4 травня, Єврокомісія вирішила послабити обмеження для іноземців, які прибувають до країн Євросоюзу з туристичними цілями. Про це повідомляє Інформаційний портал "BBC".

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що настав час оживати європейську туристичну галузь і, з урахуванням заходів безпеки, природно, відновити міжнародну дружбу.

Передбачається, що в ЄС зможуть потрапити туристи, які як мінімум за два тижні до цього отримали щеплення від коронавірусу одним з препаратів, які котируються Європейським Союзом. В даний момент список схвалених вакцин становить чотири препарати: Pfizer-BioNTech, Moderna, Oxford-AstraZeneca і Janssen / Johnson & Johnson.

Список, правда, вже скоро повинен розшириться. Найближчим часом Всесвітня організація охорони здоров'я внесе туди ще й препарати китайського виробництва, такі як Sinopharm і Sinovac.

Відзначається, що нещепленим дітям буде дозволено подорожувати з батьками, якщо у них негативний аналіз на коронавірусну інфекцію.

Популярні новини зараз

Ви закохаєтеся у такий сніданок: рецепт ситних бутербродів на сковороді з ковбасою та яйцем

Чим потрібно обробити редис, щоб її не погризли шкідники: поради досвідчених городників

Путін уже готовий змінити Шойгу: що відбувається у Кремлі і кого можуть призначити

Здивуйте рідних та близьких: рецепт млинців з крабовими паличками та сиром

Показати ще

Окремо висловилися представники Італії, які заявили, що вже в кінці травня туристи можуть замовляти відпустку в їхній країні, оскільки вона буде відкрита без всяких обмежень. Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі заявив, що за час пандемії весь світ скучив за Італією, яка, через особливо різко розбушувалася пандемії була закритий, і ось тепер вона знову чекає гостей з усього світу. Зазначимо, що Італія — країна, сильно постраждала від пандемії, яка поставила антирекорд за кількістю загиблих від коронавірусу в країнах ЄС — 120 тисяч осіб.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Міністерстві охорони здоров'я розповіли, які 4 області скоро можуть покинути "червону" зону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерти попередили про те, що в Україні з'явився новий штам коронавірусу.

Також "Hyser" писав, що у МОН висловилися щодо того, чого школярам очікувати від нового навчального року.