Українців ошелешили новими тарифами на комунальні послуги.

Незважаючи на те, що, здавалося б, можна почати економити на комуналці, оскільки без опалення в платіжках будуть куди менше суми, але ні. Все тому що очікується підвищення тарифу на газ і не тільки, пише "Головнокомандувач".


Так, з 1 травня всі споживачі можуть перейти на річні тарифи, які повинен запропонувати кожен постачальник газу. Компанії-постачальники вже встановили свої ціни на блакитне паливо, які будуть діяти до 30 квітня 2022 року. Так, наприклад, "Нафтогаз України" позначив річний тариф у межах 7,96 гривень за кубометр, що на 1,10 гривень дорожче, ніж у січні - квітні (6,86 гривень).

Однак є і хороші новини, поки не було прийнято рішення щодо підвищення тарифів підприємств теплокомуненерго на гарячу воду для населення. Але можливо це просто справа часу, оскільки "Нафтогаз" знову підняв ціну газу для постачальників гарячої води і тепла населенню.

Для них ціна блакитного палива була зафіксована на рівні 8325 гривень (з ПДВ, без тарифу на послуги транспортування) за 1 тис. Куб.м, що на 6,4% більше, ніж у квітні (7827 гривень).


А ось різке подорожчання електроенергії українців збентежило вже з 1 січня 2021, коли Кабмін встановив ціну на перший квартал.

Правда справедливості заради варто відзначити, що потім уряд двічі відстрочив термін дії тарифів - спочатку до кінця квітня, а потім до кінця червня. У зв'язку з цим, тариф на електроенергію для населення становить 1,68 гривень за 1 кВт, але так буде лише до 30 червня.

Раніше "Hyser" писав про те, що українцям вказали на важливу деталь щодо річних тарифів на газ.

Також наш портал повідомляв, що експерт підказав, як зменшити борги за комуналку.

Нагадуємо, що боржників за комуналку попередили про новий удар.