Українські школярі зможуть повернутися за парти з 1 вересня, якщо дозволить епідситуація в країні

У зв'язку з третьою хвилею пандемії коронавірусної інфекції в багатьох регіонах закриті школи і українські школярі проходять навчання дистанційно. Такий формат навчання можуть продовжити як мінімум до завершення поточного навчального року. У той же час поки невідомо чи зможуть школярі повернутися за парти з 1 вересня. Про це інформує видання "РБК-Україна".

У Міністерстві освіти заявили, що повернення українських школярів за парти з 1 вересня залежатиме від епідеміологічної обстановки в країні та окремих областях. Якщо захворюваність не піде на спад, то дистанційний формат навчання буде продовжений. Водночас у МОН зазначили, що прагнуть якнайшвидше відновити навчання навчальних закладах.

Як зазначила голова ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сільвандер, навчання в школах буде відновлено вже восени, але тільки в тому випадку якщо вдасться стримати вірус.

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов заявив, що з приходом пандемії, в Україні закінчилася звична освіта і вона вже не повернеться. Він зазначив, що вірус і карантин підштовхнули систему освіти до швидкого розвитку і навіть після пандемії викладачі будуть користуватися цифровими інструментами, які освоїли за цей період. За словами Горбачова в майбутньому українські вчителі зможуть застосовувати ці інструменти разом зі звичайними уроками і в результаті це поліпшить якість освіти.

Варто відзначити, що на сьогоднішній день епідеміологічна ситуація все ще напружена. Сім областей знаходяться в "червоній" зоні, де забороняється робота ряду закладів, в тому числі й шкіл.

Раніше портал Hyser повідомляв, що через пандемію коронавірусу та карантин українські школярі можуть продовжити навчання влітку.

Популярні новини зараз

Пенсіонерів попередили: гроші на картку тепер отримають не всі

Вишні вистачить і на компот, і на варення: що потрібно зробити, щоб цього року гілки гнулися від ягід

Від цін газу на лоб полізуть: в Україні різко подорожчав один із головних овочів

Ціни вас точно здивують: в Україні почав різко дорожчати найпопулярніший фрукт

Показати ще

Також наш портал інформував, що Верховна Рада звільнила українських школярів від підсумкової атестації цього року.

Нагадаємо, що в Одесі школяр розпиляв в обличчя своїй вчительці сльозогінний газ.