У Росії зробили чергову заяву щодо можливості війни з Україною

Незважаючи на деяку деескалацію ситуації на сході України, відносини між нашою країною і Російською Федерацією як і раніше залишаються натягнутими. У зв'язку з цим політики що з української, що з російської сторони регулярно роблять заяви щодо ситуації, що склалася. На цей раз інтерв'ю російським ЗМІ дав глава Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров.

У цьому інтерв'ю політик заявив, що якщо це залежить від Росії і керівництв самопроголошених республік на сході України, то, з урахуванням наявного розуміння принципових підходів, повномасштабної війни між Україною і Росією можна і потрібно уникнути.

Одночасно з тим, Лавров заявив, що за дії президент України Володимира Зеленського, на відміну від дій Росії і самопроголошених Л/ДНР, він ручатися не може. Він заявив, що за "зовнішніми ознаками" для Зеленського зараз основний пріоритет — утриматися при владі, і за це він готовий йти на все, в тому числі і на "потурання неонацистам і ультрарадикалам, які продовжують називати ополченців Донбасу терористами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський не відмовляється від ідеї особистої зустрічі в президентом РФ Володимиром Путіним і пропонуємо йому все нові місця для зустрічей. Цього разу український президент запропонував російському лідеру зустріч у Римі, у присутності Папи Римського, тобто прямо у Ватикані.

Свій вибір Зеленський зумовив тим, що Святий Престал сам по собі являє собою моральний авторитет, який протягом довгих років виконував роль неупередженого посередника.

Популярні новини зараз

У вас щелепа обвисне: за якою ціною в Україні почали продавати молоду черешню

Як приготувати лимонну воду для орхідеї, щоб вона постійно цвіла

Аж вуса смикаються: Лукашенко вже просить зняти з Білорусі санкції, на картоплі не протримаєшся

Показати ще

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Зеленський заявив, що Україна як і раніше в будь-який момент може очікувати атаки з боку Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава ОП Єрмак розповів про те, як пройде зустріч Зеленського і Путіна.

Також "Hyser" писав, що у Росії озвучили подробиці підготовки до зустрічі між Зеленським і Путіним.