У МОЗ прогнозують нову хвилю захворюваності

Голова МОЗ Максим Степанов прогнозує нову хвилю пандемії коронавірусної інфекції в червні 2021 року. Різкий сплеск захворюваності очікується після Великодня і травневих свят. Наслідки свят українці побачать вже через три-чотири тижні. Таку заяву міністр зробив в ефірі "Свободи слова" на телеканалі ICTV.

Максим Степанов зазначив, що вже через кілька днів українці відзначатимуть Великдень, а повністю заборонити відвідування храмів в Україні неможливо. Тому частина громадян все одно відвідає богослужіння і як наслідок через три-чотири тижні після свят відбудеться сплеск захворюваності. Міністр зазначив, що крім Великодня будуть травневі свята під час яких мобільність населення також збільшується.

Глава МОЗ висловив сподівання, що українці, а особливо ті групи, які знаходяться в групі ризику, будуть дотримуватися правил карантину і сплеск захворюваності буде не дуже високим.

До слова, станом на вівторок, 27 квітня в Україні зафіксували 7 915 нових випадків зараження коронавірусом. Зокрема заразилося 202 медпрацівники та 336 дітей. За даними МОЗ за минулу добу 1650 осіб потребувало особливого догляду і були госпіталізовані. Також за добу 17 391 людина успішно поборола недуг, а 432 людини померли в результаті ускладнень.

Найбільше випадків зараження зафіксовано в Києві-869 нових випадків за добу. На другому і третьому місці розмістилися Полтавська і Донецька області - 651 і 588 нових випадків відповідно. Також складна ситуація спостерігається в Одеській і Запорізькій областях, де за добу захворіло 580 і 552 людини відповідно.

Раніше портал Hyser повідомляв, що президент Володимир Зеленський попередив українців про нову хвилю коронавірусу.

Популярні новини зараз

Не потрапіть на прийом: як українців обманюють при оренді квартир

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Раптово спалилися. У мережі розповіли, з ким живе і ділить ложе Діма Білан

Показати ще

Також наш портал інформував, що головний інфекціоніст розповіла, чи можуть захистити антитіла від повторного зараження коронавірусною інфекцією.

Нагадаємо, що у Кабінеті Міністрів допустили продовження карантину після 30 Червня.