У Кабінеті Міністрів посилили правила призначення житлової субсидії

З 1 травня 2021 року частина українців, які отримують субсидію можуть залишитися без допомоги держави. Це пов'язано з тим, що уряд посилив правила нарахування субсидій. Кого можуть залишити без допомоги і з яких причин, інформує видання segodnya.

У Кабінеті Міністрів прийняли рішення про посилення правил призначення житлової субсидії українцям. Перед призначенням допомоги заявників на комунальні субсидії будуть ретельно перевіряти: від вкладів у банках до поїздок закордон. Постанова Уряду поки не оприлюднена, проте вже є інформація, що пропонує документ.

Так, залишити людину без субсидії можуть за наявність банківського депозиту, який перевищує 5 прожиткових мінімумів, тобто 56 тисяч гривень. У той же час в Україні діє закон про банківську таємницю, тому інформація про депозити повинна бути недоступна для третіх осіб.

Позбавити субсидії можуть навіть за покупку валюти, а також товарів і послуг на суму від 50 тисяч і більше. За даними Мінфіну за минулий рік 830 субсидіантів купили валюту загальною сумою майже в 140 мільйонів гривень. Варто відзначити, що в Україні налічується близько 4 мільйонів одержувачів субсидій, але через 830 недобросовісних громадян перевіряти почнуть абсолютно всіх.

Подорож закордон також може стати причиною відмови в субсидії, але як держава проводитиме перевірку поки невідомо. Відзначається, що до цього пункту є багато питань оскільки в країні є державні програми на лікування дітей за кордоном, в тому числі і трансплантація. Такі сім'ї незважаючи на поїздку закордон потребують субсидії.

Раніше портал Hyser повідомляв, що в уряд анонсував нові субсидії до 100 тисяч на людину.

Популярні новини зараз

Багато хто цього не знав: чи потрібно насправді поливати картоплю і як це робити

Як "Олком" реалізує товари за готівку: журналісти розповіли про схеми податкових "ухилянтів"

Його називають "Весняна насолода": рецепт салату з молодою редискою, куркою та яйцем

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Показати ще

Також наш портал інформував, що експерт розповів як зменшити борги за комунальні послуги.

Нагадаємо, що через кілька місяців в Україні можуть підвищити тарифи на електроенергію для населення. За оцінками експертів ціни можуть піднятися з 1,68 до 2,5 гривні за кВт/год.