Лікарі дієтологи відзначають, щоб позбавитися від зайвих кілограм і поліпшити здоров'я, важливо працювати над проблемою комплексно. Тобто, правильно харчуватися, виключити фастфуд і спиртне, пити достатню кількість води та не забувати про фізичну активність і правильний сон.

Тільки після цього можна говорити про додаткові заходи, які допоможуть прискорити метаболізм і поліпшити самопочуття. Серед таких заходів фахівці називають особливі вітамінні напої - натуральні настої й відвари.

Настій з насіння льону

Такий настій допомагає очистити організм від токсинів і підвищує метаболізм.

Щоб приготувати напій, потрібно залити теплою кип'яченою водою насіння льону, щільно закрити й настояти одну годину, процідити. Пити засіб потрібно по половині склянки перед сном.

Також можна насіння льону додавати в салати, каші. Або вживати масло з насіння льону.

Популярні новини зараз

Поштову скриньку відкриватимемо зі сльозами: якими платіжками здивують кожного українця

Він танутиме в роті: рецепт справжньої віденської великодньої паски

Сіль, ножі і не тільки: які прикмети говорять про те, що до хати постукає біда

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Показати ще

Насіння льону - відмінне зовнішнє джерело важливого для організму вітаміну F, який активно бере участь в жировому і холестериновому обміні (цей вітамін не синтезується в організмі).

Відвар із зерен вівса

Овес також здатний очистити організм від усього непотрібного, поліпшити травлення. Крім того, саме овес допомагає виводити з організму надлишкову рідину разом зі шкідливими речовинами.

Щоб приготувати корисний напій, потрібно взяти 4 столові ложки подрібнених зерен вівса посівного, 3 склянки води. Залити теплою кип'яченою водою, далі потрібно поставити все на слабкий вогонь, кип'ятити 10 хвилин, настояти пів години.

Пити по 0,5 склянки 3 рази на день перед їжею.

Трав'яний відвар для схуднення

Це збір лікувальних трав таких як липа серцеподібна, ромашка, чорна бузина, м'ята перцева, насіння кропу. Такий збір потрібно залити окропом і ще кип'ятити на водяній бані 20 хвилин, охолодити та процідити. Пити засіб по 2 ст. л. 3-4 рази на день перед їжею.

Важливо: навіть натуральні напої мають свої протипоказання, тому перед застосуванням обов'язково ознайомтеся з ними та при необхідності проконсультуйтеся з лікарем.

Раніше "Нyser" писав про те, що лікарі розповіли, в чому небезпека споживання вчорашнього чаю.

Також наш портал повідомляв, експерти не радять починати свій ранок з кави та пояснюють чому.

Нагадуємо, названо кращий напій для пам'яті.