Алкогольні напої не додадуть вам здоров'я і не поліпшать сон

Про те, чому відмінно проведений вечір скорочує час здорового сну, пише видання "Express".

З-за того, що алкоголь швидко всмоктується в кровотік - 20 відсотків через шлунок і 80 відсотків через тонкий кишківник, реакція нашого організму на такий вплив миттєва. Малі дози алкоголю спочатку викликають ейфорію, оскільки дофамін і ендорфіни стимулюють мозок і змушують вас почувати себе щасливими, але чим більше ви п'єте, тим більше хімічні речовини, в кінцевому підсумку, будуть пригнічувати активність вашого мозку.

Потрапляючи в кровотік, алкоголь поширюється по тілу і мозку, дратуючи, а іноді навіть пошкоджуючи клітини та мембрани. А якщо ще й врахувати ацетальдегід, продукт розпаду алкоголю, ще більш токсичний, ніж сам алкоголь, що утворювався у вашій печінці при розщепленні спиртів, то і цього більш ніж достатньо, щоб повністю припинити пити.

Алкоголь, фото: скриншот You Tube

Наше тіло намагається боротися з ацетальдегідом за допомогою іншої речовини, званого глутатіоном, але тільки на короткий проміжок часу, хоча чим більше ви п'єте, тим менш ефективний глутатіон, і без його "чарівництва" у вас скоро почнуться головні болі та напади блювоти.

Популярні новини зараз

У Пентагоні вже розповіли, де Росія завдасть ядерного удару: на цілий рік усе "замерзне"

Пенсіонерів попередили: гроші на картку тепер отримають не всі

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Як правильно згадувати близьких на Великдень: обов'язково зробіть це, щоб рідні вас почули

Показати ще

Вживання значної кількості алкоголю призводить до того, що під час відпочинку ваш мозок не повністю розслабляється, що порушує режиму сну. До того ж доводиться постійно пити воду, оскільки через склянки вина організм втрачає 800 мілілітрів води, що в три рази більше, ніж було випито.

Щоб полегшити симптоми, потрібно випити води перед сном (так найкраще отримати невелику фору), додавши в неї сіль і цукор, щоб заповнити натрій і глікоген, втрачені напередодні ввечері. Аспірин, як і фактично будь-яке знеболювальне, що не містить кофеїну, найбільш ефективний в боротьбі з похміллям.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що солодкі газовані напої шкідливі не тільки для шлунково-кишкового тракту в цілому, але і можуть завдати істотної шкоди чоловічому здоров'ю.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що столиця України та ще кілька областей покинуть "червоний" карантинний список найближчим часом.

А до цього ми розповідали про те, чому важливо вчасно виявити укус кліща і вжити необхідних заходів.