Представник Державного департаменту США Нед Прайс, виступаючи на брифінгу у Вашингтоні, заявив, що США мають намір продовжувати послідовну підтримку України у сфері безпеки і оборони, в тому числі летальними оборонними системами.

"Ми продовжимо працювати над тим, щоб забезпечити підтримку у сфері безпеки, яка так необхідна Україні для того, щоб захистити себе від російської агресії", - зазначив представник Держдепу у відповідь на прохання прокоментувати повідомлення в ЗМІ про можливі нові поставки американського озброєння в Україну, пише "Цензор.НЕТ".

Він підкреслив, що ця підтримка "охоплює, в тому числі, летальні оборонні системи".

Крім того нагадав, що Америка виділила на підтримку України у сфері безпеки понад 2 мільярди доларів з початку російської агресії в 2014 році.

Нагадаємо, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу доручив командувачем з 23 квітня починати відведення військ від кордонів України і в окупованому Криму.

Російські ЗМІ повідомляють, що Шойгу дав доручення Генштабу і командувачем з п'ятниці почати повернення військ Південного і Західного військових округів в пункти постійної дислокації, оскільки навчання завершуються.

Популярні новини зараз

Ви можете залишитись без урожаю: чого бояться кабачки і що не можна поряд з ними садити

Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем

Вам захочеться пити її прямо з тарілки: рецепт найсмачнішої підливи для котлет, в яку ви закохаєтеся

Як без проблем позбутися слимаків на городі: секрет, про який ви точно не знали

Показати ще

За його словами, всі цілі, які були поставлені, досягнуті.

"Вважаю, що цілі раптової перевірки досягнуті повністю. Війська продемонстрували здатність забезпечити надійну оборону країни. У зв'язку з цим мною прийнято рішення завершити перевірочні заходи в Південному і Західному військових округах", - сказав міністр.

Також нагадаємо, що в останні тижні біля українських кордонів росіянами було стягнуто велику кількість військ. У Кремлі це назвали "плановими навчаннями".

З 2014 року це найбільше скупчення російських військ біля українського кордону.

Раніше Hyser писав про те, що у Росії можуть прорватися в Україну з південних напрямків.

Також Hyser повідомляв, що в США висловилися щодо планів Росії блокувати прохід іноземних військових кораблів у ряді районів Чорного моря.

Нагадаємо, що Зеленський публічно звернувся до Путіна з пропозицією.