Українцям збільшили середній розмір лікарняного. У розрахунку на день він склав 365,26 гривень.

Таку інформацію оприлюднила пресслужба Фонду соціального страхування на офіційному порталі.

Так зазначається, що середній розмір допомоги з тимчасової втрати працездатності за підсумками першого кварталу поточного року зріс на цілих 15,9%.

"Всього в січні-березні Фонд прийняв на фінансування лікарняні на суму понад 4 млрд гривень. Це на 1,4 млрд гривень, або 51,8% більше, ніж у січні-березні 2020 року", — йдеться в повідомленні відомства.

В той самий час підкреслюється, що з початку 2021 року обсяг надходжень частки від ЄСВ на рахунок ФССУ щомісяця не покриває потребу у витратах відомства за той же період.

Так якщо в першому кварталі надійшло коштів на суму 6,85 млрд грн. частки від ЄСВ, то потреба склала цілих 8,27 млрд грн.

Популярні новини зараз

Чим потрібно обробити редис, щоб її не погризли шкідники: поради досвідчених городників

Не кожен зможе себе побалувати: якими будуть ціни на овочі та фрукти у травні

У Пентагоні вже розповіли, де Росія завдасть ядерного удару: на цілий рік усе "замерзне"

Здивуйте рідних та близьких: рецепт млинців з крабовими паличками та сиром

Показати ще

При цьому 7,78 млрд грн. - це витрати на лікарняні, декретні та страхові виплати постраждалим на виробництві.

Як кажуть у відомстві, таке зростання потреби у витратах за лікарняними листами в першу чергу пов'язане з коронавірусною інфекцією і спостерігається з осені минулого року.

Також часто лікарняні беруть у зв'язку з випадками загострення хвороб через заборону планових госпіталізацій і відсутністю або зменшенням обсягів проходження реабілітаційного лікування на базі санаторно-курортних закладів.

Додамо, як пояснюють фахівці, лікарняні зросли через збільшення середньої зарплати в Україні.

Як відомо, зараз Фонд соцстрахування виплачує лікарняні, починаючи з 6-го дня непрацездатності, а оплата перших п'яти днів відбувається за рахунок коштів роботодавця.

До слова, в новому проєкті закону пропонують оплачувати лікарняні за рахунок роботодавця за перші 10 днів, а з 11 дня вже за рахунок Фонду.

Раніше "Нyser" писав про те, що Фонд соцстрахування (ФСС) знову зіткнувся з нестачею коштів.

Також наш портал повідомляв, в Україні чоловіки можуть офіційно взяти відпустку на два тижні при народженні дитини або піти в декрет на три роки.

Нагадуємо, українцям по-новому нараховуватимуть зарплати.