Вчені назвали чай, який приведе в норму холестерин і врятує від раку

Чай - улюблений напій мільйонів людей по всьому світу. Цей напій на відміну від кави діє на організм набагато м'якше і має позитивний вплив, зокрема на судини. Однак є і більш корисний сорт чаю, який нормалізує холестерин, а також захищає від онкології і захворювань серця. Про це йдеться в огляді, проведеному Cancer Association of South Africa.

Вчені заявили, що чай ройбуш, який виготовляється з листя чагарнику Aspalathus linearis має властивості, що підсилюють захист організму від онкологічних захворювань, а також мінімізує шанс серцевих захворювань. Aspalathus linearis зазвичай вирощують на західному узбережжі Південної Африки.

Такі корисні властивості цього чаю вчені пояснюють високою концентрацією антиоксидантів, які вступають в боротьбу з вільними радикалами в кровотоці і зберігають організм здоровим. Фахівці провели дослідження в ході якого встановили, що шість чашок чаю ройбуш в день збільшують антиоксидантний Глутатіон, який запобігає розвитку раку в організмі.

Також даний чай стане справжньою знахідкою для людей страждають гіпертонією. Ройбуш пригнічує активність ангіотензинперетворюючого ферменту (АПФ), який провокує підвищення тиску і скорочення кровоносних судин.

Ще однією цікавою особливістю даного напою є те що він здатний нормалізувати рівень холестерину в організмі. Такий ефект на організм ройбуш надає завдяки своїм протизапальним і антиоксидантним властивостям. Також чай містить багато флавоноїдів, які позитивно впливають на серцево-судинну систему.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали напої, які небезпечно вживати на порожній шлунок.

Популярні новини зараз

Не всі це знають: що насправді потрібно зробити з торішньою освяченою вербою

Що потрібно додати в ґрунт, щоб помідори виросли солодкими та м'ясистими: розкриваємо секрет

Дуже серйозна сума: українцям розповіли, як отримати 10 тисяч соцдопомог.

Забирають прямо з машини: автомобілістів попередили про "дорожню мобілізацію" на трасах

Показати ще

Також наш портал інформував, що медики назвали види кави, які чинять негативний вплив на серцево-судинну систему.

Нагадаємо, що вчені з'ясували, які продукти здатні захистити від інсульту.