Віце-прем'єр-міністр, міністр з питань тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що український президент Володимир Зеленський не прийме пропозицію глави Кремля Володимира Путіна зустрітися в Москві для розмов.

Про це він заявив у програмі "Свобода слова Савіка Шустера".

Міністр вважає, що першою темою для розмови буде завершення війни в Донбасі, а також відведення від російських військ з окупованого Криму і Сходу країни. Але обговорити ці питання необхідно не в Москві, тому, що Росія є країною-агресором.

"Під час війни президент не може їхати в столицю і зустрічатися з людиною, яка є представником країни-агресора. Мені здається, це трохи дивна пропозиція", - говорить Резніков.

Крім того, він вважає, що якщо зустріч двох лідерів відбудеться, то вона повинна проходити в рамках Нормандського формату, де будуть присутні чотири лідери (Україна, Росія, Франція, Німеччина), як це було в 2019 році.

Раніше глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що Володимир Зеленський не поїде в Росію на переговори з Володимиром Путіним. Їх зустріч можлива тільки в нейтральній країні.

Популярні новини зараз

Потужний удар по Севастополю: попадання в кораблі та головний центр зв'язку

Україна вже зможе зупинити Путіна: що розповів Байден

Коли немає м'яса: як приготувати відбивні з|із|

Показати ще

Він також вважає, що якщо їх зустріч і відбудеться, то відбудеться це на нейтральній території.

"Ніколи президент України не поїде до Москви домовлятися щодо війни на Донбасі. Якщо у Путіна виникає ідея переговорів у глобальному масштабі відносин між Україною і Росією, то це може бути тільки нейтральна країна", - зазначив Леонід Кравчук.

Він запропонував зустрітися лідерам у Фінляндії або в Швейцарії, але не на російській території.

Раніше Hyser писав про те, що Леонід Кравчук розповів, до чого варто готуватися Україні у разі нападу з боку РФ.

Також Hyser повідомляв, що у Пентагоні заявили, що зараз концентрація військ РФ на українському кордоні більша, ніж у 2014 році.

Нагадаємо, що адміністрація Байдена попередила Росію про можливі наслідки у разі нападу на Україну.